Consult Kinderen

 • Consult
  Als een ouder voor zijn kind mijn hulp inroept, dan komt op het eerste consult alleen de ouder. Samen met de ouder neem ik een uitgebreide kindvragenlijst door. Verder worden er aanvullende vragen gesteld om zo een beeld van de problematiek te krijgen. Op basis van de ingevulde kindvragenlijst en de informatie van de ouder,  geef ik één flesje met bloesemtinctuur mee. Dit neemt het kind veertien dagen in. In de tussentijd houdt de ouder mij via de mail op de hoogte over hoe het met het kind gaat. Na drie weken komt het kind samen met de ouder bij mij voor een tweede consult. Ik bespreek met het kind zijn huidige situatie en waar het tegenaan loopt. Op basis van deze informatie wordt de tinctuur samengesteld en krijgt het kind twee flesjes mee naar huis en volgt er over een maand het derde consult als dat nodig is.
 • ADHD  ADD   PDD-NOS
  Ik zie een kind niet als een label en daarom zal ik ook niet standaard bloesems geven voor een bepaalde stoornis o.i.d. Ik kijk naar wat er op dit moment speelt bij het kind, waar het kind nu last van heeft, wat hem/haar belemmert en blokkeert. Daar geef ik bloesems voor. Het kan dan zijn dat bepaalde kenmerken die bij een stoornis horen, zullen verdwijnen, dat is dan mooi meegenomen.
 • Genezing
  Omdat een kind  vaak nog niet in staat is geweest door zijn leeftijd om vele afweer en / of beschermingslagen op te bouwen, gaat de heling of genezing vaak veel sneller. Er hoeven gewoon veel minder lagen afgepeld te worden. Daarom heeft een kind de eerste keer vaak ook niet alle uitwendige – en decompensatiebloesems nodig.
 • Trauma’s
  Bloesems kunnen kinderen heel goed helpen om trauma’s op te lossen. Vaak kunnen tijdens of vlak na de geboorte al trauma’s ontstaan die in hun verdere leven onbewust doorwerken. Sporencombinaties kunnen bij kinderen een diepe en helende werking hebben.